ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Η ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ξεκινά η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3, «Η Τέχνη του Δρόμου» στις 18:00. Μια πρωτότυπη ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ, στην οποία το ταξίδι σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα συναντά την τέχνη του graffiti, δια χειρός του street artist Same84.

Ο καλλιτέχνης περιηγείται, συναντά ντόπιους, μαθαίνει την ιστορία, τους μύθους και τα μυστικά κάθε τόπου. Σ’ αυτό το οδοιπορικό εμπνέεται για να δημιουργήσει στο τέλος κάθε ταξιδιού το δικό του έργο, που αφήνει «παρακαταθήκη» στην πόλη και το νησί που επισκέπτεται σε συνεργασία με τον κάθε Δήμο, δίνοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου σε κάθε στάδιο.

Στο πρώτο επεισόδιο, η «Τέχνη του Δρόμου» και ο Same84 ταξιδεύουν στη Σύρο. Στο όμορφο νησί των Κυκλάδων δημιουργήθηκε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό graffiti στο τοιχίο ενός δρόμου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Μαθαίνουμε όλη την ιστορία του, πώς έγινε, ποιοι αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη, ποιες εικόνες «έγραψαν» στην καλλιτεχνική ματιά του. 

Συντελεστές:

Παρουσίαση – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: SAME84
Οργάνωση – Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Παρρή
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δήμας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αναστάσιος Χατζής
Ηχοληψία: Αντώνης Κουτελιάς
Σήμα Αρχής – Graphics:  Χρήστος Έλληνας
Εκτέλεση Παγαρωγής: A to Z – 360° IDEAS

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ3