Δελτίο Τύπου

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 12:00 και στις 18:00 στην ΕΡΤ3

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνει το φετινό καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην ελληνική περιφέρεια, κλείνοντας έτσι και τη δεύτερη τηλεοπτική σαιζόν της, η ιδιαίτερη ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου» που αφήνει το δικό της καλλιτεχνικό σημάδι σε κάθε πόλη που επισκέπτεται, αυτήν την Παρασκευή, 27 Μαΐου, όπως πάντα στις 12:00 (και σε επανάληψη, την ίδια μέρα, στις 18:00).

H ξεχωριστή εκπομπή της ΕΡΤ3 φέτος δημιούργησε 12 νέες τοιχογραφίες – παρακαταθήκη πολιτισμού – σε Ηράκλειο, Χανιά, Πάρο, Σαντορίνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κοζάνη, Πρέσπες, Αθήνα, Καλάβρυτα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, που προσδίδουν νέο χρώμα σε κάθε τόπο.

Στο τελευταίο επεισόδιο της δεύτερης σαιζόν της «Τέχνης του Δρόμου», ο διεθνούς φήμης street artist Στάθης – Insane51 – Τσαβαλιάς μας ταξιδεύει στην street κουλτούρα της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης. Η περιήγησή του αρχίζει με μια βόλτα στα εμβληματικά γκράφιτι των κτιρίων της και συνεχίζεται με μια συνάντηση με τον Θεσσαλονικιό Jason, έναν θρύλο του γκραφίτι στην Ελλάδα.

Από εκεί θα οδηγηθούμε στο πρώτο Μουσείο Μπάσκετ στην Ελλάδα, στο παλιό γήπεδο της ΧΑΝΘ, αλλά και στο Πάρκο των Χαμένων Πατρίδων για μια συγκινητική βόλτα με τον 12ο Πίθηκο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια γεύση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με το ταξίδι, θα ανακαλύψουμε κάθε φάση δημιουργίας του 3D γκράφιτι της Θεσσαλονίκης με την υπογραφή του Insane51 στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Ένα γκράφιτι με θέμα τον χρόνο, που κυλά πάντα, και που τον σταματάει μόνο η Τέχνη του Δρόμου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Παρουσίαση – Mural Artist: Στάθης Τσαβαλιάς | @INSANE51
Οργάνωση – Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Β. Παραγωγής: Κωνσταντίνος Κονιδάρης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Συγγραφέας: Ρενέ Στυλιαρά | @RENESTYLIARA
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Κάμερα: Αλέξανδρος Σκούρας / Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Ηχοληψία: Σίμος Μάνος Λαζαρίδης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Ενδυματολόγος Στάθη: Νταϊάνα Πρίφτη

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

 

#iTexniTouDromou

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 12:00 & 18:00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ3