Δελτίο Τύπου

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 στις 12:00 και στις 18:00 στην ΕΡΤ3

Στο Αιγαίο συνεχίζει το τηλεοπτικό καλλιτεχνικό οδοιπορικό της η πρωτότυπη ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου», που αφήνει το εικαστικό της αποτύπωμα σε κάθε τόπο που επισκέπτεται. Αυτό θα κάνει και αυτή την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στις 12:00 και στις 18:00, σε έναν ξεχωριστό προορισμό, τη Σαντορίνη.

Ο διεθνούς φήμης street artist INSANE51 θα δημιουργήσει ένα ακόμα 3D Graffiti με θέμα την ίδια τη Σαντορίνη. Για να εμπνευστεί, ο Στάθης Τσαβαλιάς καβαλά τη μηχανή του και περιπλανιέται σε κάθε γωνιά του νησιού. Μαζί με την Εύη, γεωλόγο και ξεναγό του, θα πάρει το καραβάκι για το ηφαίστειο και τη Νέα Καμένη, θα ανακαλύψει ένα οινοποιείο-γκαλερί, θα συναντήσει τα άτομα που μεταμορφώνουν με τοιχογραφίες τις στάσεις του νησιού και θα μπει στο στούντιο όπου ηχογράφησαν ο Justin Bieber και ο Steve Harris των Iron Maiden. Θα αποκαλύψει τη Σαντορίνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Το νέο έργο του 29χρονου Στάθη Τσαβαλιά θα αποκαλυφθεί ολοκληρωμένο προς το τέλος του επεισοδίου. Μια τοιχογραφία που χαρακτηρίζεται από την περίφημη 3D τεχνική του INSANE51, στην οποία μπλέκει το ηφαίστειο με την εκρηκτική δύναμη της σύγχρονης γυναίκας. Ένα αυθεντικό κομμάτι «Τέχνης του Δρόμου» κρυμμένο σε …κοινή θεά, κάπου ανάμεσα στον κατάλευκο καμβά των τοίχων της Σαντορίνης.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, στις 12:00 και στις 18:00. Συντονιστείτε σε ΕΡΤ3 και ERTFLIX και ανακαλύψτε τη Σαντορίνη πίσω από το τουριστικό πέπλο της, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Παρουσίαση – Mural Artist: Στάθης Τσαβαλιάς | @INSANE51
Οργάνωση – Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Συγγραφέας: Ρενέ Στυλιαρά | @RENESTYLIARA
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Κάμερα: Αλέξανδρος Σκούρας / Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Ηχοληψία: Σίμος Μάνος Λαζαρίδης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Ενδυματολόγος Στάθη: Νταϊάνα Πρίφτη
Β. Παραγωγής: Κωνσταντίνος Κονιδάρης

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.

#iTexniTouDromou

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 12:00 & 18:00 ΣΤΗΝ ΕΡΤ3